úterý 14. května 2019

A co tenhle.. : Lucinka na dvorku ( z cyklu ,,Syn Boží" ) :

Ztratila Lucinka bačkorku, když na dvorku si hrála.. :-) písnička mého dětství.. Zlato Andělská, s Lucinkou na dvorku, která v něm ztratila svou si.. bačkorku.. a sem tam se na mne i krásně Duše její.. usmála.. smála.
~~
No, a co se týká Syna Božího, a co vím dále, o Synu Božím, v současné jeho inkarnaci ?
*
*
Tak, třeba toto:
*
Ten příběh už z části znáte.. : Modrá krásná velká klika, prarodiče, kotátka, křeček, papoušci, moře prarodičů mu Lásky, Zlatý Anděl, Svatý Václav.. teplo domova..
*
Soud o péči, krásný měsíc na obloze, babičky pláč, krásná mamka.., otčím, fyzicko psychický teror, i od kluků ve škole.. kol.., po 4 letech toho úprk.. zpět k moři Lásky své, stíhání jí.. že snad jej unesla.. inu, neunesla, to skládací kolo se šlapadly mu pomohlo. Pápá, Náchodský zámečku, a vítej krásná, milovaná Praho.. Svatá Ludmilo.
*
Období kouzel, Prahy poznávání.. zrání.. avšak šikana fyzická nekončící. A tak se učil, bojovná umění, obranně, aby mohl přežít, jelikož přesila vůči němu bývala i mnohonásobná.
*
A tak.. přežil, a je tu s námi.
*
Rok 1988-1989 krize, poumírali mu z rodiny mnozí, nejbližší které miloval.
*
Zkoušel dýchat, zkoušel to udýchat. No a byl zde pejsek, kterého miloval.
*
Pak.. rodina.. Jen stále kol ta šikana..i jiná..
*
Podnikání, odběratelé.. Počasí po sléze Klauso Kalousko Nečasí.. supermarkety, jak houby po dešti padající živnostníci jeho odběratelé.
*
Pojišťovnictví, finanční poradenství.. Mnohá, přemnohá tak.. klientská přátelství s diskrétností zpovědníka.. hrobu.
*
Jenže.. nějak, ty pojišťovny neplatili mu, aby mohl přežít, vyčerpali a zadlužili jej, tenkrát, tak. Pak, ukazovali naň: ,,Hle, to je ten, co se zadlužil".
*
Vyčerpání, rozvod, a na děti, co mohl, platil.
Chtěli však, víc, aby platil.
A tak kriminalisté, maloměstští, ptali se ho, jestli se s někým stýká.
Inkvizičně v 21.století.
Soudkyně maloměstská sdělila mu, že na bezdomovce vypadá zachovale, také že krátil účetnictví, aniž by jej viděla.. to účetnictví, zpracované mu daňovým poradcem.
Ve snahách, opakovaných, odsoudit ho.
*
Ale Bůh při něm stál, a tak, po 8 letech těchto tahanic, jej nechali být.
Děti mezi tím jeho odrostly, a nebyla vůle pomoci mu, aby se s nimi mohl vídat, ony s ním.. jsou už dospělé.. kdes, asi odcizeně.
*
*
No, a dnes ? Co říká Syn Boží dnes ?
*
,,Dnes, s podlomeným svým zdravím, v invalidním důchodu..
( Známe přece tu říkanku z mateřské školky: ,,Chodí Pešek okolo, nedívej se na něho, kdo se na něj koukne, toho Pešek bouchne" ).
Od září modré policejní majáky vůkol.. před tím i bez,.. už jsem si na to i zvykl, ve svém životě, avšak, na co si zvyknout NEhodlám je, aby mi za zády, či vedle mne takto kroužil policista s tužkou a zápisníkem v ruce, a snad si i zapisoval, co si povídám se svou kamarádkou.. šťastně provdanou..jako jsem si toho všiml včera, nedal se přehlédnout. (Spíš by se měla postarat cizinecká policie o to, aby zde šťastně provdané cizinky, ty moje nyní dvě kamarádky například, nedusili neomaleností a jakoby náhodně popletenými svými daty, a podobně. Protože ti Lidé, ty ženy, dobré, mají jen jedno zdraví) .
*
Lidská důstojnost, Vážení, milí,.. Dbejte na ní."
*
*
~~~